Aflevering 23: interview met Michael Roberts

Vandaag hebben we weer een interview vanuit de Communist University van afgelopen augustus. Het interview, met marxistisch econoom Michael Roberts is een uitbreiding op het gastcollege dat hij hield over de relevantie van Marx’s economische theorieën vandaag de dag. Dit gastcollege is opgenomen en gepubliceerd door de CPGB en je kunt deze hier vinden. Hij is zeker het bekijken waard als je meer wilt weten over een marxistische analyse over de kapitalistische economie.

De blog van Michael kun je vinden op thenextrecession.wordpress.com en hij heeft twee boeken uitgebracht die je overal kunt krijgen, getiteld: The Long Depression: Marxism and the Global Crisis of Capitalism en Marx 200 – a review of Marx’s economics 200 years after his birth. Wat hem apart zet als marxistisch econoom is dat hij stevig inzet op de visie dat de grondoorzaak van elke kapitalistische crisis de wet is van de tendens van de dalende winstvoet van het kapitalisme.